Tijd over

Klaar met het lezen van de cursus?

Als je alle lesstof gelezen hebt en je hebt tijd over kun je het beste de eerder bestudeerde lesstof herhalen. Herhalen is leren, als voorbeeld de lesstof 'Voorschriften en beperkingen' hierover zullen zeker meerdere examenvragen gesteld worden.

 

Het DLZA-Team is van het volgende op de hoogte:

Ook de nieuwe groep cursisten zullen als ze eenmaal met de lessen bezig zijn op het internet zullen verschillen proef-examens tegenkomen, examens die de voorgaande jaren ook als echt examen afgenomen zijn. Ons advies is deze proef-examens beslist NIET te maken en er mee te wachten tot je kort voor het examen zit. De DLZA-cursus beschikt over een grote vragen bibliotheek en die is ruim voldoende om jullie kennis van de behandelde lesstof stap voor stap te toetsen. Die proef examens worden ook behandeld maar niet eerder als nodig, de DLZA heeft ze van 1974 tot heden.

Ook in deze oudere examens kunnen foutjes voorkomen, deze zijn in de DLZA cursus gecorrigeerd. Op andere websites is dat niet gebeurd of zijn er zelfs nieuwe fouten ingeslopen. Meer dan eens kregen we door cursisten de volgende vraag gesteld, ‘in de DLZA staat het zus en elders staat het zo’. Inderdaad we zijn ervan op de hoogte, wat betreft het corrigeren kunnen we ons alleen beperken tot de DLZA. Uiteraard kun je er voor kiezen om gewoon de vragen uit je hoofd te leren, je gaat 5 keer op examen en wie weet heb je een keer mazzel. Jammer dat je dan weinig weet van de techniek die voor de radiohobby zo belangrijk en vooral leuk is.

De stroom van de cursus is van boven naar beneden, van lesblok Alfa - Zulu. De eerste lesstof staat in Alfa enz.. enz.. Van elke lesstofblokje is ook een test beschikbaar echter is ons advies om de vragen pas later te maken als je de cursus bijvoorbeeld een keer helemaal gelezen hebt. Enkele testen hebben een wachtwoord nodig om verder te kunnen, je kunt het wachtwoord verkrijgen als je het wachtwoord uit de test ervoor gekregen hebt. In de test-info staat ook duidelijk aangegeven uit welke test je het wachtwoord voor die test kunt verkrijgen.

 

Hoe werkt dit: 

Als voorbeeld maken we de test: Vragen Spellingalfabet (10 vragen) met een score van 8 of meer dan krijg je omdat de score een dikke voldoende was het wachtwoord voor de volgende test. Is de gemaakte score echter te laag dan zul je een volgende poging moeten doen om een betere score te halen. In dit geval doe je er ook goed aan om de lesstof betreffende onderwerp Spellingalfabet te herhalen zodat je kansen op een hogere en voldoende score ook toenemen. Voor de meesten testen krijg je 6 pogingen, lukt het naar 6 pogingen niet dan is het goed om met een van de cursisten begeleiders (op TeamSpeak) een praatje te maken. Het kan ook zijn dat een van de cursisten begeleiders je een E-mailtje stuurt om een en ander door te nemen zodat je snel verder kunt naar de volgende testen en vragen.

 

© 2016 - Stichting DLZA

 

Search