Extra

Extra

 

Onder deze extra’s nog wat belangrijke punten:

Oude cursisten: Met oude cursisten bedoelen we niet de cursisten die een bepaalde leeftijd gepasseerd zijn maar 
meer de groep cursisten die al eerder aan deze cursus hebben meegedaan.

 Aan de DLZA-N & F cursus wordt bijna dagelijks gewerkt, heb je nog de oude bestanden in je browser cache (geheugen) staan dan is de kans aanwezig dat je browser je deze oudere lesstof bestanden laat zien. 

Elke cursist heeft zo zijn eigen voorkeur uit de beschikbare browsers.
 Deze cursus geeft voor zover bekend geen problemen met de tot dusver bekende browsers als; Safari, Opera, Firefox en IE explorer. 

Andere opleidingen:

In Nederland zijn er twee overkoepelende verenigingen voor radiozendamateurs, de VRZA en VERON. Deze verenigingen geven onder andere cursussen ter voorbereiding op de examens. Cursussen worden ook gegeven door D.L.Z.A. (Digitale Leeromgeving Zend Amateurs) en bij de verenigingen. Het maakt totaal niet uit waar men de cursus volgt, voor de een werkt de VRZA cursus het beste voor de ander de D.L.Z.A.-cursus. Volg je deze D.L.Z.A.-cursus en koop je daarnaast ook cursus-boeken van een andere club dan is dat geen enkel probleem, alles wat je maar kunt lezen en wat er aan kan bijdragen om voor het examen te slagen is meegenomen. Zijn die cursus-boeken naast de D.L.Z.A.-cursus ook nodig, nee dit is beslist niet het geval.

 

Antwoorden opzoeken:

Je mag de antwoorden op de vragen ook opzoeken bijvoorbeeld elders op het internet, maar bedenk wel dat je dit niet kan en mag doen tijdens het examen. Een cursus maken is alles behalve makkelijk, en we staan open voor alle info die er aan kan bijdragen om deze cursus te verbeteren. Het programma Team-Speak zal ondertussen bij de meeste van u wel bekend zijn, in het begin van de cursus gaan de cursisten begeleiders wat soepeler om voor wat betreft de gesprekstof onderwerpen in de N-licence room. Maar als de cursus eenmaal is gestart dan is het niet de bedoeling om te praten over potten of pannen. De gesprekstof is na de startdatum uitsluitend en alleen over de les-stof of de eventuele vragen. Er zijn voldoende andere rooms waar je het wel over die potten en pannen kan hebben. Roept een van de cursisten begeleiders het woordje DLZA in de N-licence room dan wordt bedoelt het alleen maar over de lesstof te praten. Er zijn voldoende andere rooms om daar te spreken of te luisteren. Bij voorbaat uw dank voor het begrip.

 

DLZA-N & DLZA-F cursisten begeleiders zijn ook maar mensen:

Zij hebben vaak naast hun vrijwillige taak voor de DLZA ook meer te doen. Ze vinden het bijvoorbeeld ook leuk om over andere zaken te praten zoals voetballen of het spelen van gitaar. Dit doen men doorgaans niet in een van de DLZA-kamers maar bij voorkeur in b.v. de kamer als De Stamtafel, De Hangtafel. Als geen enkele cursisten begeleider aanwezig is in een van de DLZA kamers dan kunnen we ons goed voorstellen dat je het niet leuk vind als de cursisten begeleiders in andere kamers zitten als de DLZA-kamers. Je hebt op Team-Speak wel de mogelijkheid om een kamer of gebruiker een berichtje via Team-Speak sturen. Als die cursisten begeleider tijd voor je heeft zal hij zonder meer naar een van de DLZA kamers verhuizen, maar is hij/zij in het gesprek pratende over potten en pannen dan zal het duidelijk zijn dat hij/zij met andere dingen bezig is die zijn voorkeur heeft. Zit de een DLZA-cursisten begeleider echter in een van de DLZA-kamers dan geeft hij daarmee aan beschikbaar te zijn voor een ieder die wat te vragen heeft.

 

Een inschrijving en het volgen van de cursus is wel gebonden aan een aantal regels:

De docenten en beheerders van de site/cursus monitoren de cursisten op hun studie gedrag. Dit betekent dat als blijkt dat een cursist niet met enige regelmaat de cursus volgt, hij/zij uit de cursus verwijderd kan worden. Natuurlijk kunnen er verschillende redenen zijn waarom er niet wordt ingelogd. Mocht je om welke reden dan ook een langere tijd niet kunnen inloggen, laat dit dan even weten aan het bestuur van de DLZA. Bij het uitblijven van het inloggen op de cursus kan het gebeuren dat u 'geparkeerd' wordt in de cursus. Dit gebeurt automatisch na 1 jaar bij het niet meer inloggen. Bij niet inloggen langer dan 1,5 jaar wordt je helemaal verwijderd uit de cursus en dient u zich opnieuw te registreren. Indien de F licentie behaald is, word je automatisch uitgeschreven uit de cursus.

Het terug vragen van uw borgbedrag dient u te doen door zelf na het examen contact op te nemen met de Penningmeester. Graag even een kopie van uw uitnodiging van het examen bij voegen. Dit terug vragen van het borg bedrag kan tot 6 maanden na examendatum.

Indien u dit niet doet zal het borg bedrag omgezet worden naar een donatie.

 

© 2016 - Stichting DLZA

 

Search